سوله سبک چیست و چه مزایایی دارد؟

انواع سوله سبک و مزایا و معایب آنها

سوله سبک به دلیل داشتن وزن کمتر نسبت به دیگر سازه‌ها به این نام خوانده می‌شود. دلیل اصلی کم وزن بودن این نوع سوله نیز مصرف کمتر آهن در ساخت آن است. این سازه‌های سبک دارای سقف‌های شیبدار بوده که از طریق محاسبات خاص طراحی می‌شوند. سوله‌های سبک با وجود وزن کمتر از استقامت بالایی برخوردار هستند. طراحی منحصر به فرد و خاص سوله‌های سبک باعث شده تا توجه زیادی به سمت این نوع سازه جلب شود. از این رو بسیاری از کارفرمایان برای ساخت اسکلت در پروژه‌ها از این نوع سازه استفاده می‌کنند. سازه سبک بخشی از صنعت سوله‌سازی محسوب شده و گزینه‌های دیگری نیز برای نصب وجود دارند.

گرافیک سوله سبکنحوه ساخت سوله سبک چگونه است؟

برای ساخت سوله نوع سبک از پروفیل و لوله استفاده می‌شود. بنابراین این سازه‌ها وزن کمتری خواهند داشت. در برخی موارد نام این نوع سازه باعث می‌شود تا افراد تصور کنند سوله نوع سبک نوعی سوله ضعیف و کم دوام است. در حالی که این سوله‌ها با توجه به ساختار‌های مختلف به کار گرفته در ساخت آن‌ها، بسیار مستحکم‌تر و مقاوم‌تر از سوله‌های سنگین هستند. سبک‌های مختلفی برای ساخت سوله نوع سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر کدام روش خاصی داشته و می‌توانند کاربرد‌های خاصی نیز داشته باشند. در ادامه به معرفی انواع سوله‌های سبک می‌پردازیم.

 

نمای داخلی سوله سبکدسته‌بندی سوله‌های سبک با توجه به روش ساخت

این سازه مدرن از قیمت مناسبی برخوردار بوده و در ساخت آن از ورق فولادی بهینه‌سازی شده استفاده می‌شود. این سوله‌ها مقاومت و کارایی به اندازه سوله‌های سنگین داشته و حتی در برخی موارد استحکام بیشتری نیز ارائه می‌کنند. به همین دلیل این نوع سوله در بین انواع دیگر سوله‌های فلزی یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود. در حال حاضر برای ساخت سوله سبک از سه روش استفاده می‌شود.

سوله نوع یو بی ‌ام

سازه‌های ubm معمولاً بدون اسکلت بوده و در ساخت سوله‌های از نوع سبک کاربرد دارند. با استفاده از این روش می‌توان سوله‌های سبک مقاوم و ارزان ساخت. در این روش هیچگونه ستون و یا جوشکاری به کار نرفته و بیشترین کاربرد آن با اهداف تجاری و یا ساخت سوله دامداری است.

سوله ubmالبته این نوع سوله با توجه به نیاز و کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال نمی‌توان این نوع سوله را برای موارد کارگاهی، صنعتی و یا انبارداری استفاده کرد. امکان نصب انواع جرثقیل در سوله وجود نداشته و نمی‌توان سوله‌هایی با دهانه ارتفاع بالا ساخت.

سقف سوله ubmسوله نوع خرپایی

از پرکاربردترین سوله‌ها در بین سازه‌های صنعتی سوله خرپایی از نوع دو بعدی و سه بعدی است. به طور کلی این نوع از سوله‌ها انواع مختلفی در طراحی دارند. از جمله سوله‌های خرپایی می‌توان به سوله قوسی شیبدار و مسطح اشاره کرد. برای ساخت این نوع سوله با توجه به نظر کارفرما و طراح پروژه از مقاطع فولادی مختلف استفاده خواهد شد. سوله‌های خرپایی با مزایایی از جمله مصرف بهینه مصالح، امکان نصب جرثقیل سقفی و بازویی، عدم محدودیت در افزایش ابعاد دهانه، امکان باز کردن و نصب مجدد آن در مکان دیگر و ساخت آن با ارتفاع زیاد همراه است.

سوله سبک خرپاییسوله نوع سبک نوع فضایی

این سوله‌ها معمولاً در سازه‌های با دهانه بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ساخت آن‌ها قاب‌های منفردی به کار می‌رود که با تیر ورق ساخته شده و به صورت سه بعدی طراحی و اجرا می‌شوند. میزان مقاومت این نوع سوله سبک در زمان زلزله نسبت به سازه‌های دیگر بسیار بالاتر است. به دلیل وزن سبک در بین سازه‌های سبک وزن و با تکنولوژی بالا قرار داده شده است. از مقاطع مورد استفاده در ساخت این سازه‌ها می‌توان به مقاطع توپر یا توخالی دایره‌ای، قوطی، نبشی و انواع دیگر مقاطع اشاره کرد. از مهم‌ترین مزایای سوله و سازه فضایی عدم نیاز به عملیات جوشکاری، طراحی، ساخت و اجرای سریع، مونتاژ و دمونتاژ کردن و جابجایی قطعات با ایمنی بالا، امکان اجرا تأسیسات در داخل سازه و وزن سبک آن است.

مزایای استفاده از سوله سبک

با استفاده از روش خرپایی در ساخت سوله‌های سبک می‌توان سازه‌های بزرگ با ابعاد و دهانه‌های بزرگ و متنوع ایجاد کرد. به همین دلیل سوله‌های مستحکم و با کیفیت با استفاده از روش سوله خرپایی ساخته می‌شوند. سوله نوع سبک در زمان کوتاهی و با سرعت بالا ساخته شده و امکان نصب آن به راحتی وجود دارد.

نقشه اجرای سوله سبکمعایب استفاده از سوله‌های سبک

در حال حاضر بسیاری از خریداران به دنبال خرید سوله‌های سبک به دلیل عدم محدودیت در ساخت هستند. البته عدم محدودیت در برخی موارد از جمله در دهانه کوچک‌تر از ۱۸ متر به دلیل افزایش هزینه ساخت نوعی عیب به شمار می‌رود. ساخت سوله نوع سبک با دهانه‌های بالاتر از ۲۲ متر بسیار مقرون به صرفه‌تر از ساخت سوله سنگین است. بنابراین ابعاد دهانه می‌تواند روی هزینه ساخت آن تأثیر داشته باشد.

قیمت ساخت سوله نوع سبک

قیمت ساخت سوله نوع سبک بر اساس متر مربع برآورد شده و محاسبه آن به صورت لحظه‌ای انجام می‌گیرد. همچنین عواملی نظیر مصالح ساخت و ساز، پیچ و مهره، رنگ‌آمیزی و هزینه‌های حمل و نقل همگی روی قیمت سوله نوع سبک مؤثر هستند. با توجه به نوسان قیمت در بازار، قیمت ساخت سوله نیز تغییر می‌کند. قیمت سوله سبک به وزن آن وابسته است. هرچه وزن سوله کمتر باشد، هزینه ساخت آن نیز با توجه به تناژ مصرفی پروفیل و فولاد کمتر خواهد شد. از موارد تأثیرگذار روی قیمت ساخت سوله نوع سبک می‌توان به طراحی نقشه، فونداسیون، ابعاد و تعداد دهانه سوله، روش استفاده برای ساخت، نرخ روز مصالح، نوع رنگ‌آمیزی، نصب سازه سوله و پیچ و مهره و مهارکش به کار رفته اشاره کرد.

سوله ubmدلائل اصلی انتخاب سوله سبک

  • این نوع سوله‌ها در برابر بار و فشار‌های وارد شده به ساختار سازه مقاومت بالایی دارند.
  • طراحی سوله‌های سبک دارای ساختار خاصی بوده و از زیبایی خاصی نیز برخوردار هستند.
  • امکان جداسازی اتصالات و نصب مجدد آن در مکان دیگر وجود دارد.
  • امکان اجرای سقف این نوع سوله‌ها به صورت قوسی وجود دارد که می‌تواند در مواردی مانند دامداری‌ها برای تهویه هوا مناسب باشد.
  • ستون در ساخت چنین سوله‌هایی به صورت دلخواه انجام می‌شود. از طرفی وجود ستون در سوله روی وزن آن نیز مؤثر است.

سازه یدک با تجربه چندین ساله در طراحی و ساخت انواع سوله‌های سبک و سنگین، از به روزترین تکنولوژی‌ها برای رضایت مشتری استفاده می‌کند. مهم‌ترین تمایز این مجموعه با سایر رقبا، سرعت و دقت بالا در انجام پروژه بدون محدودیت منطقه برای نصب است. شعار سوله سازی سازه یدک  در ارائه خدمات به مشتریان به کارگیری مواد اولیه با کیفیت بالا و ارتقا کیفی پروژه است.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس با ما