ساخت سوله:نحوه نصب وخرید،هزینه ها،به همراه استعلام قیمت

پروژه نصب سوله سازه یدک

مراحل ساخت سوله صنعتی

ساخت سوله صنعتی عملیاتی است که به ترتیب انجام می‌شوند تا سوله به طور کامل آماده بهره برداری شود و ما همه مراحل به همراه هزینه ساخت سوله وخرید آن را توضیح میدهیم.

این مراحل عبارت‌اند: از مشاوره و طراحی، استخراج مجوزها، آماده‌سازی محل ساخت، فونداسیون و سازه فلزی، نصب سقف و دیوارها، نورپردازی و دستگاه‌های مکانیکی .
تست و بازرسی‌های کیفی در محل سوله سازی باید انجام شود تا اطمینان حاصل شود که سوله سازی به‌درستی انجام شده و آماده بهره‌برداری است.

این سازه‌ها به‌طور گسترده در صنایع مختلف شامل کارخانه‌ها، انبارها، مرغداری‌ها، ورزشگاه‌ها و سایر ساختمان‌هایی که نیاز به فضای بزرگ و معمولا بدون ستون دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که سوله‌هایی هستند که بسته به کاربری آن‌ها، همراه با ستون نیز طراحی می‌شوند.

سوله‌ها معمولاً دارای سقف شیب‌دار و سبکی هستند که با استفاده از محاسبات فنی خاص، طراحی و ساخته می‌شوند. این سازه‌ها عمدتاً از جنس فلزی هستند. علاوه بر این، سوله‌ها دارای دهانه‌های بزرگ با عرض متغیر هستند که ارتفاعی که معمولاً بین ۶ تا ۱۲ متر دارند.

جدول مراحل ساخت سوله:

مرحله شرح
مشاوره و طراحی در این مرحله کارشناسان با بررسی نیازهای شما، نوع کاربری سوله، ابعاد و … اقدام به طراحی نقشه‌های سوله می‌کنند.
استخراج مجوزها برای ساخت سوله نیاز به اخذ مجوزهای لازم از شهرداری و سایر ارگان‌های ذیربط می‌باشد.
آماده‌سازی محل ساخت در این مرحله محل احداث سوله تسطیح و آماده‌سازی می‌شود.
فونداسیون با توجه به نقشه‌های طراحی،
فونداسیون سوله که شامل پی و ستون‌ها می‌باشد، احداث می‌گردد.
سازه فلزی اسکلت فلزی سوله که شامل ستون‌ها، تیرها، خرپاها و … می‌باشد، در محل پروژه مونتاژ می‌شود.
نصب سقف و دیوارها سقف و دیوارهای سوله با استفاده از مصالح مختلف مانند ورق‌های گالوانیزه، ساندویچ پانل و … نصب می‌شوند.
نورپردازی و تأسیسات سیستم‌های روشنایی، تهویه و سایر تأسیسات مورد نیاز در سوله نصب می‌شوند.
تست و بازرسی پس از اتمام مراحل ساخت، سوله توسط کارشناسان مربوطه از نظر ایمنی و کیفیت مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

 

جنس و ساختار در ساخت سوله:

جنس استفاده شده در ساخت سوله می‌تواند به ترتیب اولویت فولاد، بتن یا چوب باشد.هرکدام از اینها دارای ویژگی‌هایی هستند که نسبت به انتخاب نوع سوله استفاده می‌شوند .
1-فولاد: استفاده از فولاد در ساخت سوله‌ها، باعث می‌شود سازه مقاومی شکل گیرد.فولاد به‌خاطر سازگاری در برابر فشار، کشش و لرزش، تغییرات دمایی و رطوبتی، مناسب برای سازه‌های بلند و صنعتی است.در کل جنس استفاده شده در سوله‌های صنعتی و بزرگ فولاد است؛ ازاین‌رو بحث کلی در مورد سوله فلزی بوذه و نمونه کارهای شرکت سازه یدک هم در این نوع سوله‌ها است.
2-بتن: بتن به‌خاطرداشتن قابلیت سازگاری با سایر مصالح مانند فولاد، مقاومت بالا در برابر آتش و عمر طولانی، یک از گزینه‌ها در سوله سازی است.
3-چوب: چوب نیز به دلیل طبیعی بودن و زیست‌پذیر بودن، به‌عنوان یک جنس ساختاری در ساخت سوله‌ها می تواند استفاده شود.چوب در برابر عوامل خارجی نظیر آتش و خوردگی، ضعیف بوده و گزینه مناسبی برای اکثر کاربری ها نیست.

سوله 2 طبقه فلزی

انواع سوله های فلزی از نظر شکل

 

انواع سوله فلزی شامل سوله تک دهانه به شکل عدد ۸ فارسی ، یا سوله های  دو دهانه به شکل ۸۸ یا چند دهانه به شکل های ۸۸۸ یا ۸۸۸۸  با ستون مشترک وجود دارند.
نوع دیگر سوله ها، سوله های قوسی و سوله های  چند ضلعی می‌باشند. هر نوع سوله فلزی برای کاربردهای خاص خود استفاده می‌شود و از نظر طرح و ساختار متفاوت هستند.

 

ویژگی‌ها و کاربرد انواع سوله‌های فلزی

سوله‌های فلزی ویژگی‌هایی از قبیل داشتن ساختار سبک، قابلیت نصب سریع، مقاومت در برابر زلزله و آتش هستند.
این سازه‌ها در کارخانه‌های صنعتی، انبارها و سالن‌های ورزشی، سالن و انبارهای کشاورزی و… استفاده می‌شوند.
همچنین به دلیل پوشش متنوعی که برای سطح سوله می‌توان استفاده کرد، این سوله‌ها به‌راحتی قابل طراحی هستند.کارخانه ساخت سوله سازه یدک

 

ساخت سوله های فلزی

ساخت سوله‌های فلزی برای فضاهای بزرگ و صنعتی استفاده می‌شود و حتی میوان بدون ستون میانی نیز آنها را ساخت.
این نوع سوله‌ها امکان تغییر ابعاد و اضافه‌کردن بخش‌های جدید را دارند و هزینه‌های نگهداری و نصب آن‌ها کمتر است.
معمولا اتصال اکثر قطعات سوله توسط پیچ و مهره و در برخی موارد با جوش انجام می شود.
از آنجایی که تمامی قطعات سوله در کارخانه ساخته می شوند و اکثر اتصالات از نوع فلنجی می باشد، معمولا عملیات نصب در عرض چند روز به پایان می رسد که باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.ساخت قطعات سوله در سازه یدک
مراحل این پروسه عبارتند از :محاسبات و طراحی سولهمی‌توان گفت محاسبات و طراحی ساخت سوله مهم‌ترین قسمت فرایند ساخت است در محاسبات ابتدا کاربری سوله و تحمل بار سوله در نظر گرفته شده و اندازه دقیق آنها نیز تعیین می‌شود.
با استفاده از نرم‌افزارهای اتوکد و نرم‌افزارهای تخصصی دیگر مانند solidwork نقشه‌های طراحی و اجرایی جهت ساخت تهیه می‌شود.در محاسبات سازه سوله سه موضوع مهم عبارت‌اند از:
محاسبه بارهای استاتیک: بارهای ثابت و متغیر که روی سوله می‌توانند باشند، مانند برف، باد، وزن و بارهای خود سازه و سایر بارهایی که با نوع فعالیت کاربری سوله محاسبه می‌شود.
بارهای داینامیک: زلزله یا بلایای طبیعی مانند سیل که بر اساس استانداردهای معتبر و ضوابط فنی محاسبات انجام می‌شود.محاسبه المان‌های خود سازه: در این مرحله المان‌های سازه از جمله ستون‌ها، تیرها، پله‌ها و دیگر اجزای تشکیل‌دهنده سوله محاسبه می‌شود.

بررسی مشخصات محل نصب سوله

هنگام راه اندازی سوله، ابعاد و اندازه گیری های دقیق محل نصب را با توجه به نکات زیر برآورد میکنیم.اندازه گیری: طول، عرض و ارتفاع محل نصب را با دقت اندازه گیری کنید.این اندازه ها را در نقشه های طراحی در نظر بگیرید.بررسی شرایط: فضای مورد نیاز برای دسترسی به سوله و الزامات حرکت ماشین آلات را در نظر بگیرید.

مواد اولیه و تجهیزات برای ساخت سوله

سوله سازی به مواد اولیه و تجهیزات خاصی نیاز دارد:مواد خام: ورق های فولادی، پروفیل های فولادی و فولادهای سازه ای ضروری هستند.تجهیزات ساخت: ابزار برش،تجهیزات جوشکاری،شابلون ها،قرنیزها،سنگ هاتجهیزات انتقال قطعات:جرثقیل ها،کاتر پیچاین تجهیزات فرآیند ساخت سوله کارآمد را تسهیل می کنند.

برنامه ریزی و آماده سازی فونداسیون

زمانی که به ساخت سوله فکر می‌کنید، باید مراحل برنامه‌ریزی و آماده‌سازی را به‌عنوان اولین اصل انجام دهید.وقتی از برنامه‌ریزی صحبت می‌کنیم منظورمان روند آماده‌سازی سایت محل ساخت سوله، زمین صاف آن و بدون نخاله و تمیز بودن محل پروژه است.برای صاف‌کردن زمین می‌توانیم از ابزارهایی مانند بیل، چنگک یا حتی ماشین‌آلات سنگین وابسته به‌اندازه و شیب زمین استفاده کنیم، ازآن‌جهت به صاف بودن زمین تأکید داریم که پایه‌های اولیه اساس کار ما در سوله سازی هستند.
برنامه‌ریزی و آماده‌سازی مناسب به جلوگیری از مشکلات در آینده به شما کمک می‌کند.باتوجه‌به این نکات می‌توانیم پایه های محکم از فولاد برای این سوله بسازیم که تا سالیان سال سوله بر آن استوار باشد.فونداسیون سوله

 

روش‌های صحیح برای اجرای فونداسیون سوله

طول سوله و عرض سوله عناصر مهمی هستند که باید در فرایند اجرای صحیح و فونداسیون سوله، از مرحله طراحی متناسب با بارهای فعال و خاک بافت، به آنها توجه شود. روش‌های صحیح شامل موارد زیر است:
بازوبندی فونداسیون در نقاط استراتژیک تحت بار بیشتری است که در سوله سازی های خرپایی اهمیت بسیاری دارد.
استفاده از پایه‌های مسلح برای افزایش استحکام فونداسیون.
استفاده از استراکچرهای ساپورت شده توسط خاک.
استفاده از کفی‌های توزیع شده برای تسهیل جذب تنش‌ها.
استفاده از مواد چسبنده و مهروموم برای پیوستگی بهتر فونداسیون با ساختمان.

نحوه اتصال و اجزای ساخت سوله فلزی

پروژه نصب سوله سازه یدک
ستون‌ها
: ستون‌هایی هستند که بار سقف را به فونداسیون منتقل می‌کنند معمولاً این تیرها سطح مقطع غیرموازی دارند.
لپه: این اجزا تیرهای فرعی هستند که بر روی تیرهای اصلی قرار می‌گیرند و بار سقف را به آنها منتقل می‌کنند.
معمولاً برای ساخت این اجزا از پروفیل‌های نورد شده یا تیرهایی با مقطع منشوری استفاده می‌شود.

ستون های سولهمیل‌گرد: میل‌گردهای فولادی هستند که بین تیرها قرار می‌گیرند و از تغییر شکل آنها جلوگیری می‌کنند.
این قطعات با استفاده از کانکتورهای قورباغه‌ای به لگ ها متصل می‌شوند.

تیرچه جانبی
: تیرهای فرعی هستند که بر روی ستون‌ها قرار می‌گیرند و بارهای دیوارهای خارجی را به آنها منتقل می‌کنند.
این قطعات نیز مانند تیرها از پروفیل‌های نورد شده یا تیرهایی با سطح مقطع منشوری ساخته می‌شوند.
استرات ها: این قطعات تیرهای طولی هستند که بین ستون‌ها قرار می‌گیرند و بار باد را به آنها منتقل می‌کنند.این قطعات با استفاده از گیره‌های قورباغه‌ای به پست‌ها متصل می‌شوند.
تکیه‌گاه‌های عمودی اصلی: میله‌های فولادی هستند که بین ستون‌ها و پی قرار می‌گیرند و از تغییر شکل ستون‌ها جلوگیری می‌کنند. این قطعات با استفاده از کانکتورهای قورباغه‌ای به ستون‌ها و با استفاده از پیچ‌ومهره به فونداسیون متصل می‌شوند.ساخت سوله در محل پروژهمهاربند سقف: میله‌هایی هستند که بین تیرهای اصلی قرار می‌گیرند و از تغییر شکل تیرها جلوگیری می‌کنند.این قطعات با استفاده از کانکتورهای قورباغه‌ای به تیرها متصل می‌شوند.
وال پست: این قطعات تیرهای فرعی هستند که روی دهانه‌های بلند قرار می‌گیرند و بارهای وارده بر ستون‌های جانبی را کنترل می‌کنند.این قطعات همچنین از مقاطع منشوری یا تیرهای کلاف مانند حلقه‌ها و تسمه‌ها ساخته می‌شوند.
پی: قسمت‌هایی از فونداسیون هستند که ستون‌ها را نگه می‌دارند. معمولاً برای ساخت این قطعات از پی‌های مرکب یا پی‌های تقویت شده به (اصطلاح مسلح) استفاده می‌شود.
جرثقیل: ماشین‌هایی هستند که برای جابه‌جایی بارهای سنگین در سوله استفاده می‌شوند. معمولاً نوع این جرثقیل‌ها، جرثقیل سقفی یا جرثقیل دروازه‌ای انتخاب می‌شود.
بست‌های قورباغه‌ای: قطعات فولادی هستند که برای اتصال شفت‌ها و تیرها به یکدیگر استفاده می‌شوند. این قطعات به‌وسیله پیچ‌ومهره به شفت و تیرها متصل می‌شوند.نصب قطعات سوله در محل پروژه

بررسی روش های مختلف اتصال اجزای سوله


اتصالات بولتار (بولتی)، یکی از روش‌های رایج استفاده در ساخت سوله‌هاست. در این روش، اجزا با استفاده از بولت‌های خودشکن، به یکدیگر اتصال می‌یابند. از مزایای این روش، سرعت اجرا، قابلیت تعویض و تعمیر، کاربرد و نیز طول عمر بالای اتصالات است.
روش دیگری که در سوله سازی فلزی مورداستفاده قرار می‌گیرد، استفاده از جوشکاری است.
در این مدل اتصال، اجزا با استفاده از عمل جوشکاری به هم متصل می‌شوند.
این روش جهت استفاده در قسمت‌هایی از ساختمان که نیاز به استحکام و مقاومت وزین دارند، مناسب است.
برای ترکیب اجزا می‌توان به مدل‌هایی مانند پیچ‌ومهره، دستگاه‌های قفل‌کننده و همچنین استفاده از چسب‌های صنعتی اشاره نمود.اتصال قطعات سوله با پیچ مهره

تاثیر دیوارهای جانبی سوله

 

دیوارهای جانبی سوله به عنوان مهارهای جانبی برای ستون ها عمل می کند و مقاومت در برابر باد را فراهم می کند.
بر خلاف تصورات نظری، خود دیوارها بارهای باد را تحمل می کنند و به زمین منتقل می کنند و حرکت سوله را کاهش می دهند.
افزایش ارتفاع دیوار بیش از 5-6 متر می تواند منجر به ریزش آجر در هنگام زلزله و سازه های سوله سنگین شود.
مواد سبک تر را در ارتفاعات بیشتر در نظر بگیرید.استفاده از رابط ها در ساخت سولهدر حالی که مقررات خاص ممکن است به اتصال عرضی پایه های سوله منفرد نپردازد،اما مهندسان همیشه این مزایای استفاده از رابط ها را در نظر میگیرند، مانند:
– حصول اطمینان از پایداری آرماتور در حین بتن ریزی.
– حفظ یکپارچگی سیستم فونداسیون- سوله در هنگام زلزله.
– محدود کردن تغییر شکل و چرخش پایه ستون.

نکات فنی مهندسی سوله و ایراداتی بر مقررات فولاد ایران

جلوگیری از کمانش موضعی در سازه های فولادی– رعایت نسبت عرض به ضخامت، خطرات کمانش موضعی تیرهای ورق را بر اساس مقررات فولاد ایران و استانداردهای بین المللی محدود می کند.
– تنظیم ابعاد قطعات در محدوده تنش می تواند نگرانی های کمانش موضعی را کاهش دهد. انحرافات مستلزم بررسی دقیق، برای جلوگیری از خطاهای طراحی است.
لزوم به روز رسانی مقررات فولاد ایران– آخرین نسخه حداکثر نسبت عرض به ضخامت را برای بخش‌های خاص برجسته می‌کند، که احتمالاً نشان‌دهنده اشتباهات تایپی است که نیاز به توضیح دارند.
– توجه به ناهماهنگی هایی مربوط به مقاطع فشرده و اجزای نازک در بخش های مختلف در مقررات فولاد ایران جلب می شود.
تراز ستون های باد با خرپاهای سقف– هدف ستون های باد انتقال بارهای باد به زمین با اعمال اهرم رفتار خرپا است.
– سفتی فنر قاب های انتهایی با قاب های میانی متفاوت است و توزیع بار را بهینه می کند.ستون گذاری در ساخت سوله

نکات مهم در ساخت سوله‌های صنعتی


1- مصالح باکیفیت: کیفیت مصالح به کار برده شده در ساخت ارتباط مستقیمی با استحکام و پایداری سوله دارد
2- طراحی: طراحی سوله باید متناسب با قوانین معماری و نیازهای صنعتی پروژه باشد
3- استانداردها: باید تمامی استانداردهای مرتبط با ایمنی و کیفیت ساخت رعایت شود
4-مشاوره: مشاوره با مهندس یا شرکتی که سالیان سال تجربه موفقی در زمینه سوله سازی های صنعتی داشته برای بهبود کار ضروری است.

این چهار نکته، نکته‌های اساسی سوله سازی صنعتی هستند.

عوامل کلیدی موثر بر قیمت ساخت سوله فلزی

قیمت ساخت یک سوله معمولاً بر اساس عوامل مختلفی از جمله ابعاد، جنس و ضخامت فلز استفاده شده، نحوه نصب، تجهیزات داخلی و خارجی، نوع پوشش‌دهی و سایر خدمات اضافی تعیین می‌شود.
1. ابعاد: اندازه سوله فلزی به طور مستقیم بر نیازهای مواد، هزینه‌های نیروی کار و پیچیدگی کلی ساخت‌وساز تأثیر می‌گذارد.
2. ضخامت فلزات: ضخامت ورق فلزی مورداستفاده در ساخت سوله فلزی در افزایش یا کاهش قیمت تمام شده ساخت، تأثیر دارد.
3. روش نصب: نوع روش نصب باتوجه‌به روش نصب حرفه‌ای و پیشرفته و یا نصب سنتی در هزینه‌های نیروی کار تأثیر دارد.
4. تجهیزات داخلی و خارجی: نحوه چیدمان تجهیزات مانند قفسه‌بندی میز کارها، دستگاه‌های تهویه، در ها و پنجره‌ها همگی در تجهیز سوله و هزینه تمام شده سوله تأثیر می‌گذارند.
سوله با پوشش سقف و دیواری
5. نوع پوشش – انتخاب پوشش‌های تخصصی (به‌عنوان‌مثال، پوشش پودری یا پوشش رنگ) بر طول عمر، نیازهای تعمیر و نگهداری و هزینه‌های اولیه تأثیر می‌گذارد.
6. خدمات اضافی – خدماتی مانند آماده‌سازی سطح زمین و اخذ مجوزها هزینه‌های حمل همگی به هزینه تمام شده پروژه اضافه می‌شوند.

جهت به‌دست‌آوردن برآورد دقیق قیمت ساخت بهتر است با مشاوران شرکت ما تماس گرفته و بر اساس جزئیات پروژه شما پیشنهاد قابل‌اعتمادی از ما بگیرید.
نکات پایانیکنترل کیفیت در ساخت سولهاقدامات کنترل کیفیت این موارد را در بر می گیرد بررسی دقیق مواد، تکنیک های جوشکاری و رعایت جزئیات طراحی است. در ضمن برای تایید ونظارت فرآیند ساخت باید از ابزار های دقیق و مناسب استفاده کنیم.

کنترل جابه‌جایی قطعات ساخته شده در کارخانه باید به نحوه صحیح جابه‌جایی قطعات تولید شده در کارخانه تا محل پروژه کاملاً وسواس داشته باشیم. هر گونه ایراد در جابه‌جایی و نصب اجزای سازه در محل پروژه می‌تواند به مشکلات جدی در عملکرد و استحکام سوله منجر شود.نگهداری تعمیر و نگهداری منظم مانند بازرسی جوش‌ها، پوشش و تعمیر مجدد سطوح آسیب دیده ، برای افزایش طول عمر سوله لازم است.

نتیجه‌گیری:

درست است که ساخت سوله های فلزی هزینه بالاتری دارند ولی علاوه بر زمان نصب سریع تر، در مقایسه با سوله های بتنی و چوبی استحکام و دوام بالاتری داشته و در نتیجه در آینده کمتر مورد تعمیر قرار میگیرد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حمید خجسته نژند
1 ماه قبل

سلام، می‌خواستم بدونم زمان‌بندی ساخت و نصب یک سوله به طور معمول چقدر طول می‌کشه؟ همچنین آیا امکان سفارشی‌سازی طراحی سوله بر اساس نیازهای خاص ما وجود دارد؟ ممنون می‌شوم اگر درباره مراحل و هزینه‌ها هم توضیح دهید.

مطالب تکمیلی سوله
keyboard_arrow_up
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تماس با ما