نحوه ساخت سوله با قوطی و مزایای آن
یکی از روشهای اقتصادی و کارآمد برای ساخت سولههای صنعتی استفاده از قوطیهای فلزی است. نیاز روزافزون به فضاهای بزرگ با هدف ذخیرهسازی و انجام فعالیتهای صنعتی، باعث شده است تا ساخت سوله با قوطی فلزی رونق یافته و به یک امر رایج تبدیل شود. ساخت سوله با کمک قوطی میتواند یک راهکار عالی و اقتصادی برای ایجاد انبارها باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم نحوه ساخت سوله، مراحل آن و نکات کلیدی مربوط به این روش را به طور کامل شرح دهیم. دریافت اطلاعات کافی در مورد ساخت سوله به صورت اقتصادی میتواند مزایای زیادی را برای مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به همراه داشته باشد.
سولهها به عنوان فضاهای بزرگ، به عنوان محلی برای نگهداری و ذخیرهسازی مواد، محصولات، کالاها و اجناس مختلف ساخته میشوند. ساختار سولهها دارای اجزای سازهای منحصر به فردی است که میتواند از کالاها و مواد به صورتی ایمن و مؤثر نگهداری کند. این سازههای فلزی نقش مهمی در توزیع کالا و یا زنجیره تولید بر عهده دارند. با توجه به اهمیت و نقش مهم سولهها، نحوه ساخت آن همیشه مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر امکان ساخت سوله و ساختار اصلی آن با استفاده از قوطی وجود دارد.
مراحل اصلی ساخت سوله با قوطی
قوطی به عنوان یکی از انواع پروفیلهای دارای مقطع بسته با شکل چهارگوش میتواند در دو نوع سبک و سنگین برای ساخت سوله مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به استحکام زیاد برای ساخت سوله از قوطیهای سبک با ضخامت پایین استفاده نمیشود. به همین دلیل استفاده از قوطیهای دارای ضخامت و سطح مقطع مناسب حائز اهمیت است. ساخت یک سوله با کمک قوطی آهن دارای چندین مرحله است که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.
برنامهریزی دقیق
پیش از آغاز ساخت سوله با قوطی ابتدا باید برنامهریزی دقیق و طراحی مناسبی برای ساخت آن انجام شود. این موارد شامل تعیین اندازه و شکل سوله، مواد مورد نیاز برای استفاده و جزئیات دیگری مانند مکان نصب درب و پنجرهها است. برای این کار از نرمافزارهای طراحی برای ایجاد طرح سوله استفاده میشود.
تهیه مواد اولیه
در مرحله بعد باید مواد اولیه برای ساخت سوله از قبیل قوطیها و قوسهای فلزی، تیرچهها، درب و پنجره، پیچ و مهرهها و دیگر لوازم تهیه شوند.
ایجاد سازه اصلی
ساخت سازه اصلی در سوله سازی با استفاده از قوسهای فلزی و تیرچهها انجام خواهد شد. اسکلت سازه با استفاده از قوطیهای فلزی ساخته شده و برای ثابت نگه داشتن آنها نیز از پیچ و مهره استفاده میشود.
قرارگیری درب و پنجرهها
در این مرحله درب و پنجرههای مورد نیاز با کمک برش قوطیهای فلزی نصب خواهد شد. برای قرارگیری مناسب درب و پنجرهها نیز معمولاً از پیچ و مهره استفاده میشود.
عایقبندی و تکمیل سوله
در نهایت نیز از عایقبندی برای افزایش عمر و عملکرد سوله استفاده خواهد شد. عایقهای حرارتی و یا صوتی میتوانند دوام سوله را افزایش داده و در داخل یا بیرون ساختمان نصب شوند. ساخت سوله با استفاده از قوطی باید طبق استانداردهای ساخت صحیح انجام گیرد.
هزینه ساخت سوله با قوطی
عوامل مختلفی میتوانند روی هزینه ساخت سوله با کمک قوطی آهن مؤثر باشند. قیمت مواد اولیه و انتخاب ضخامت مورد نیاز برای قوطی روی هزینه موثر است. به عنوان مثال هزینه تمام شده ساخت سوله با استفاده از قوطی مبلی با ضخامت پایین و یا هزینه ساخت سوله با کمک قوطیهای سنگین و ضخامت بالا مانند قوطی ستونی یکسان نخواهد بود.
بنابراین نوع ضخامت ورق و قوطی به کار رفته در قیمت ساخت سوله با قوطی و هزینه ساخت آن مؤثر بوده و هر چقدر ضخامت ورق و قوطی افزایش پیدا کند، به نسبت آن هزینه ساخت سوله نیز بیشتر خواهد شد. محل ساخت سوله، نیروی مورد استفاده، مصالح و مقاطع مورد نیاز، هزینههای حمل و نقل، نرخ تورم و موارد دیگر همگی میتوانند روی هزینه ساخت سوله مؤثر باشند. همچنین اندازه و دهانه سوله میتواند هزینه ساخت آن را تحت تأثیر قرار دهد. در سولههای دارای دهانه بیشتر از ۱۵ متر استفاده از قوطی آهن در ساخت سوله بسیار حائز اهمیت بوده و میتواند هزینههای پروژه را به شدت کاهش دهد.
استفاده از قوطی در ساخت سوله و مزایای آن
استفاده از قوطی آهن برای ساخت لوله بسیار کاربردی و پرطرفدار بوده و مزایای استفاده از آن نیز بیشمار است. روش ساخت سوله با مزایایی همراه است که در ادامه به آنها اشاره شده است.
- سولههای ساخته شده با استفاده از قوطی پروفیل دارای وزن بسیار پایینی هستند.
- وزن پایین سوله باعث وارد آمدن نیروی کمتری به فونداسیون شده و در نتیجه مقاومت سوله افزایش پیدا میکند.
- مونتاژ و جابجایی این سوله بسیار آسان و سریع خواهد بود.
- استفاده کمتر از فولاد در ساخت این نوع از سولهها باعث میشود تا هزینه ساخت آنها مقرون به صرفه باشد.
- سولههای دارای دهانه عریض با کمک قوطی پروفیل هیچ محدودیتی نخواهند داشت.
عوامل مؤثر روی ساخت سوله با قوطی از نوع باکیفیت
برخی عوامل با تأثیر روی ساخت سوله باعث افزایش کیفیت سوله خواهند شد. در صورتی که این عوامل در ساخت سوله رعایت شود، در نهایت سوله با کیفیت بالاتری نسبت به دیگر سازهها ایجاد خواهد شد.
توجه به متریال مورد استفاده در ساخت سوله با قوطی
باید از متریال با کیفیت در ساخت سوله با قوطی استفاده شود. بدین ترتیب استقامت و استحکام سوله تا حد زیادی افزایش خواهد یافت.
نوع مونتاژ به کار رفته
معمولاً در ساخت سوله از نقشه استفاده شده و از ماشین آلات مخصوص نیز برای مونتاژ استفاده میشود. نوع مونتاژ در ساخت سوله میتواند روی کیفیت ساخت آن مؤثر باشد.
نوع جوشکاری
کیفیت جوشکاری در ساخت سوله بسیار مؤثر است. به طور کلی از چندین نوع جوشکاری در این روش استفاده میشود. جوش co2، زیر پودری و جوش الکتریکی از انواع جوشهای مورد استفاده در قسمتهای مختلف سوله هستند که باعث اتصال قطعات به یکدیگر خواهند شد.
تمیزکاری قبل از رنگآمیزی سوله
پیش از رنگآمیزی سوله باید به تمیزکاری سوله پرداخت. در جوشکاری از روغنهای مختلفی برای انجام بهتر عملیات استفاده میشود. برداشتن روغنهای اضافه قبل از رنگآمیزی با استفاده از برسهای سیمی و سندبلاست میتواند نتیجه بهتری را در رنگآمیزی ارائه کند.
رنگ انتخابی و نحوه رنگآمیزی نیز میتواند در کیفیت سوله مؤثر باشد. نوع رنگ باید بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب شود. به عنوان مثال رنگهای اپوکسی بیشتر در مناطق مرطوب استفاده میشود. در حالی که از رنگهای آلکیدی برای آب و هوای خشک استفاده خواهد شد.
پوشش عایقبندی در ساخت سوله با قوطی
نوع پوشش بر اساس نوع سوله، موارد مصرف آن و نوع منطقه انتخاب میشود. سازه یدک sazeyadak.com با به کارگیری متدهای روز دنیا در ساخت انواع سوله و با استفاده از طراحی دقیق و مدرن، توانسته پروژههای متعددی را در سراسر کشور با کمک تیم منسجم و حرفهای خود پیادهسازی کند.